Helsingin Lastensairaalan purku- ja saneeraustyöt
vaativat koneilta kestävyyttä - sitä Bobcateissa riittää.

Kiinteistöjen purkutöissä JP-CAT OY luottaa RealMachinery Oy:n maahantuomiin Bobcat –koneisiin.

JP-CAT OY:n toiminnasta on tällä hetkellä noin 80% erilaisia purkutöitä ja loput louhintaa. Kesällä käynnissä on muun muassa Helsingin vanhan lastensairaalan purkutyöt.
- Meillä on tällä hetkellä 12 omaa työntekijää ja useita eri aliurakoitsijoita (yhteensä noin 40 työntekijää) töissä Suur-Helsingin alueella. Purkupuolella kesä on kiireisintä sesonkiaikaa ja töitä riittää, sanoo JP-CAT OY:n toimitusjohtaja Jouni Juurikkala.

Purkutöissä tarvitaan monenlaista kalustoa kaivinkoneista liukuohjattaviin kuormaajiin, kurottajiin ja piikkausrobotteihin. Kalustoa hankittaessa on alaan sopivat kriteerit täytyttävä.

- Koneiden täytyy olla pienikokoisia, jotta ne mahtuvat työskentelemään ahtaissa olosuhteissa. Lisäksi niiltä vaaditaan ketteryyttä, voimaa ja kestävyyttä. Kestävyys tarkoittaa tässä tapauksessa niin ulkoista kuin moottorin kestävyyttä. Juurikkala luottaa juuri tästä syystä pääosin Bobcatin koneisiin.

- Meillä on jo pitkään ollut käytössä Bobcatin minikaivinkoneita ja liukuohjattuja kuormaajia. Ne ovat osoittautuneet kestävyydeltään parhaiksi vaihtoehdoiksi meidän töissämme. Kaivinkonepuolella meillä on koneita 1,5 tonnisesta E16-mallista 5,0 tonniseen E50 HVAC –kaivuriin. Liukuohjattuja kuormaajia on pienimmästä S70 mallista suurimpaan S770 malliin, luettelee Juurikkala.

Mikä tekee Bobcatista parhaan purkukoneen?

- Bobcatin ulkokuoret ovat rautaa ja sitä kautta ne kestävät purkutöissä tulevia osumia muita koneita paremmin. Ahtaissa tiloissa purettaessa koneet ovat todella kovilla myös ulkoisesti ja silloin niiden kestävyys punnitaan tosissaan.

Koneiden perushuollot JP-CAT OY pyrkii tekemään itse, mutta sesongin ollessa kiireisimmillään turvaudutaan ulkoiseen apuun.

- Huollatamme koneita RealMachinerylla, josta koneet myös ostetaan. Maahantuojan palvelut niin myynti- kuin huoltopuolella pelaavat hyvin, toteaa Juurikkala lopuksi.

rm-img001.jpg

rm-img002.jpg

rm-img003.jpg

rm-img004.jpg

Kalustoamme

Käytössämme on laaja kalusto

Maanrakennus-, purku- ja timanttityökohteissaan JP-CAT:n osaavat rakennusmiehet hyödyntävät lähinnä Bobcat-merkkisiä pienkaivureita ja -kuormaajia. Kalustoa uusitaan aina tarpeen mukaan.